10 jaar windenergie in de Belgische Noordzee

In april 2009 startten de eerste 6 windturbines van het offshore windmolenpark C-Power met de productie van windenergie in de Belgische Noordzee. 10 jaar later zijn er 318 windmolens geïnstalleerd en operationeel in de Noordzee. Het totale vermogen van deze installaties is 1556 MW. België is daarmee de vijfde grootste producent van windenergie op zee ter wereld, na het Verenigd Koninkrijk, China, Duitsland en Denemarken. 

 

Windenergie op zee is een belangrijke hoeksteen van een duurzame energietransitie. Vanaf deze zomer worden al 1,6 miljoen Belgische gezinnen bevoorraad door offshore windenergie. Tegen 2020 zal windenergie op zee groene stroom leveren aan zo'n 2,3 miljoen gezinnen, of ongeveer de helft van alle Belgische gezinnen.

 

Naar aanleiding van de tiende verjaardag van offshore windenergie in België heeft BOP (Belgian Offshore Platform) unieke luchtbeelden van alle 6 operationele windparken in de Belgische Noordzee verwerkt in een korte video. Bekijk de video via onderstaande link.

 

Bekijk video »