Otary & Defensie: een natuurlijke samenwerking

Naast ontwikkelaar en bouwheer is Otary ook uitbater van haar drie offshore windparken Rentel, Seastar en Mermaid. Otary stelt alles in het werk om haar windparken steeds volledig operationeel te houden. Ze dienen evenwel steeds rekening te houden met virtuele incidenten of fysieke incidenten zoals een brand of aanvaring. De windparken liggen immers in de Noordzee, één van de drukst bevaren zeeroutes ter wereld. 

 

Om veiligheidsrisico's zo veel mogelijk te reduceren of zelfs volledig te vermijden, worden de risico's in kaart gebracht. Hiervoor werkt het bedrijf samen met externe partners zoals Defensie en de maritieme component van het Belgisch leger. Defensie heeft immers heel wat expertise in safety en security en een decennialange ervaring met de Noordzee.

 

Wist u trouwens dat Otary en Defensie al sinds de bouwfase van de windparken samenwerken? Defensie was mee betrokken in het verwijderen van zogenaamde UXO's (bommen) uit de Noordzee. UXO staat voor 'unexploded ordnance' oftewel 'niet-geëxplodeerde munitie'.

 

Weet u graag meer over deze natuurlijke samenwerking? Bekijk dan zeker het filmpje via deze link!

 

Bron: Otary