Aanbod ECO2050 opnieuw opengesteld

Op vrijdag 9 juni kwamen de coöperanten van ECO2050 samen voor de Algemene Vergadering van de coöperatie. Ze stemden er mee in om een bruto dividend van 3,50% uit te keren voor de investeringen in groene energie. Dit zal in de komende weken uitgekeerd worden. Via e-mail zal ECO2050 hier nog verder gedetailleerd over berichten.

 

Coöperanten die in de loop van 2022 hebben aangegeven (gedeeltelijk) te willen uittreden ontvangen het scheidingsaandeel. Dit bestaat uit een aandeel van de reserves en het dividend. Op heden bedraagt het scheidingsaandeel 52,05 euro. Voor wie bijvoorbeeld is toegetreden aan 50 euro per aandeel is dit ook een behoorlijke rendement.

 

Na het officiële gedeelte van de Algemene Vergadering was er ruimte voor keynote spreker mevrouw Annemie Vermeylen, secretaris generaal van het Belgian Offshore Platform. Zij gaf een interessante uiteenzetting over de Belgische offshore wind en de toekomstige zone in de Noordzee voor Offshore windenergie, de Prinses Elisabeth Zone.

 

De Algemene Vergadering besliste tevens om opnieuw een nieuwe uitgifte te lanceren voor een bedrag van maximaal 5 miljoen euro. Zowel natuurlijke personen als maatschappen die de doelstellingen van ECO2050 onderschrijven, kunnen vanaf nu opnieuw intekenen op aandelen. Investeren kan al vanaf 50,59 euro, voor 1 aandeel, tot een maximum van 1.000 aandelen per coöperant.

 

Met deze nieuwe aanbieding wordt het aanbod van ECO2050 ook gedifferentieerd. Naast de offshore windprojecten zullen de opgehaalde middelen vanaf nu ook worden geïnvesteerd in Sunfin bv. Deze vennootschap staat in voor de installatie en uitbating van zonnepanelen bij Belgische gemeenten. U leest er alles over in de informatienota.

 

Intekenen op aandelen kan via het online inschrijvingsformulier op de website www.ECO2050.be. Als bestaande coöperant kan u intekenen op bijkomende aandelen via My ECO2050.